Sök parkering- och garageplatser

Vi har utvecklat en ny tjänst för dig för att du själv i lugn och ro ska kunna söka garage- och parkeringsplatser och titta på vilka platser som är lediga. Du söker och säger upp parkering- och garageplatser (fordonsplatser) på Mina Sidor. Allt gör du inloggad på Mina Sidor. Det här innebär att vi inte kommer att erbjuda brevstöd eller brevutskick när det gäller parkerings- och garageplatser.

Parkeringsplatser för rörelsehindrade kommer fortfarande att hanteras manuellt på Kundcenter. Mejla Kundcenter för hjälp.

Vad finns det för platser?

Parkerings- och garageplatser som vi publicerar på hemsidan är:

Platser som tillhör parkeringskön

 • parkeringsplatser,
 • parkeringsplatser,
 • parkeringsplatser med carport
 • parkeringsplatser med motorvärmare.
 • el-bilplatser
 • Platser som tillhör garagekön

 • garageplatser
 • centralgarage
 • mopedgarage
 • Parkeringsplatser för rörelsehindrade kommer fortfarande att hanteras manuellt på Kundcenter. Mejla Kundcenter för hjälp.

  Hur publiceras parkerings- och garageplatserna?

  När hyresgäster säger upp en fordonsplats kommer den automatiskt att publiceras som ledig på Sök ledig parkerings- och garageplats. Publicering sker i tre steg:

  1. Lediga fordonsplatser kommer i en första omgång att visas för våra hyresgäster som bor i det närmaste området, till exempel kvarteret.
  2. Blir parkeringsplatsen inte uthyrd i första steget kommer den att publiceras igen och då även visas för våra hyresgäster som bor inom ett större område, till exempel ett bostadsområde som Fröslunda.
  3. Om parkeringsplatsen inte blir uthyrd i det andra steget heller så publiceras den en gång till och kommer då visas för alla som besöker vår hemsida. I detta steg är det den första som gör en intresseanmälan som erbjuds att hyra fordonsplatsen.

  Hur kan du som kund söka parkerings- och garageplatser?

  Det är enkelt att söka parkeringsplats hos oss. Här på webben kan du både hålla koll och göra ansökan när du hittat platser du är intresserad av. Men för att kunna söka fordonsplatser måste du vara registrerad i respektive kö. Vi har två köer, en parkeringskö och en garagekö. När du är registrerad får du tillgång till ”Mina sidor” där du kan prenumerera på lediga fordonsplatser i de områden du själv väljer.

  Som inloggad på Mina sidor intresseanmäler du dig på lediga platser. Du skriver även på avtalet för den erbjudna platsen samt säger upp avtal när det är dags. Allt löser du alltså smidigt själv på Mina Sidor.

  Finns du redan registrerad?

  Om du får ett meddelande vid registreringen som säger att dina uppgifter redan finns hos oss betyder det att du finns registrerad i systemet sedan tidigare, t.ex. för att du redan hyr en fordonssplats eller bostad hos oss. Logga då in med ditt användarnamn (ditt personnummer ÅÅMMDDxxx) och ditt lösenord. Har du glömt ditt lösenord följer du instruktionerna på Glömt lösenord.

  Stämmer dina kontaktuppgifter?

  Det är viktigt att dina kontaktuppgifter som mejladress, telefonnummer och inkomstuppgifter stämmer för att tjänsten ska fungera så smidigt som möjligt för dig.

  Regler för parkering- och garagekön

 • Du kan registrera dig som sökande från den dag du fyller 16 år och söka fordonsplats från den dag du fyller 18 år.
 • Du ansvarar själv för att dina kontaktuppgifter är aktuella.
 • För att behålla dina köpoäng är det viktigt att du loggar in dig på ”Mina sidor” minst var sjätte månad. Om du inte gör det förlorar du dina köpoäng. Observera att köpoäng inte kan återställas. Är du registrerad i flera köer, t.ex. bostadskö och garagekö, så uppdateras alla dina köer samtidigt.

  Rensning av köer sker automatiskt

  Vårt kösystem rensas löpande automatiskt. Alla som inte loggat in på ”Mina sidor” de senaste sex månaderna förlorar då sina köpoäng.

  Om du inte längre vill stå i kö för en parkeringsplats hos oss behöver du därför inte göra någonting, det räcker med att du slutar logga in på ”Mina sidor”.

  Hur fungerar köpoäng för garage- och parkeringsplatser?

 • Dina köpoäng är personliga och kan inte överlåtas. Det är heller inte möjligt att lägga ihop sina köpoäng med en annan sökande.
 • Om du får kontrakt på till exempel en garageplats så nollställs dina köpoäng i garagekön. Är du registrerad i parkeringskön påverkas inte de poängen när du får en garageplats.
 • När du är registrerad i fordonsköerna kommer du att samla poäng, 1 poäng per dag.
 • Rensning av kö

  Vårt kösystem rensas automatiskt varje natt till måndag. Alla som inte loggat in på ”Mina sidor” de senaste sex månaderna förlorar då automatiskt sina köpoäng.

  Regler för intresseanmälan

  Du kan anmäla intresse för max tre platser åt gången. Vid publiceringen av en ledig fordonsplats framgår det hur länge platsen kan intresseanmälas. När tiden för intresseanmälan är över kan du inte ångra din anmälan. Observera att vi inte kan ta bort eller ändra en intresseanmälan som du gjort.

 • Att du lämnat intresse för en parkering- eller garage är ingen garanti att det är just du som kommer att få den, eftersom det kan vara fler som lämnat intresse för samma plats. Köpoäng avgör vem som får erbjudande av platsen.
 • Du kan inte göra någon intresseanmälan om du har en hyresskuld till oss. Detta gäller även om du haft två inkassokrav under det senaste året.
 • När du ska svara på ett erbjudande

  Endast den med högst poäng efter publicering får ett erbjudande, om denne tackar nej skickas ett erbjudande till nästa i kö. När du får ett erbjudande om fordonsplats kommer det att synas på Mina Sidor och du får även ett mail om erbjudandet. Du loggar in på Mina sidor för att svara på ditt erbjudande. Tips! Håll din e-postadress uppdaterad på Mina Sidor för att inte missa ett erbjudande.

  Tackar du nej eller inte svarar alls på fem erbjudanden om platser under ett halvår blir du spärrad i sex månader från att söka parkerings- och garageplatser. Köpoängen berörs inte av spärren.

  Om du har fått ett erbjudande på en garageplats kan du höra av dig till Kundcenter@kfast.se att fråga om det är möjligt att boka en tid för visning.

  Signera avtal

  Du kommer att signera (skriva på) och säga upp avtal för fordonsplatser med BankID på Mina sidor.

  Säga upp avtal för fordonsplatser

  Uppsägning av fordonsplatser gör du inloggad på Mina Sidor:

  1. Tryck på ”Mina hyresobjekt”
  2. Tryck på ditt parkeringsavtal
  3. Tryck på säg upp kontrakt
  4. Signera med BankID

  Observera att det i dagsläget endast är fordonsplatser som du säger upp via hemsidan.

  Är du intresserad av att söka parkerings- eller garageplatser?