Fastighetsskötare städar och pratar med hyresgäster.

2 oktober 2024

Hur vi arbetar för rent och snyggt i våra bostadsområden

För oss är det viktigt att det är rent och snyggt i våra fastigheter och bostadsområden. Varje år genomför vi en kundundersökning där du som kund får möjlighet att tycka till om vår service och din bostad. Med resultatet av undersökningen justerar vi våra rutiner och arbetssätt löpande.

En av kategorierna i kundundersökningen som vi fokuserar på är Rent och snyggt. Det kan handla om välskötta utemiljöer, bra möjligheter till sortering och att städning i trapphusen fungerar bra. Men det handlar också om hur tvättstugorna tas om hand.

Vi kontrollerar och tar hand om våra utemiljöer, miljörum och tvättstugor

Våra fastighetsskötare är ute varje vecka för att se över städningen i trapphusen, se till så att allt ser bra ut i miljörummen och att tvättstugan har all utrustning som behövs. Förutom det håller våra fastighetsskötare även koll på våra utemiljöer, tömmer soptunnor, rensar i rabatter och plockar skräp. Om något behöver lagas eller justeras ordnar fastighetsskötarna det också.

I några bostadsområden är det inte vi på Kfast, utan en upphandlad entreprenör, som tar hand om utemiljön. I dessa områden har fastighetsskötare istället ansvar för att hålla koll på översikten och ha en tät dialog med entreprenören. Utemiljöskötseln besiktigas av våra gruppchefer.

Fastighetsskötare plockar skräp, barn hoppar på studsmatta och två kivnnor pratar med varandra i bakgrunden.

Vi ser också till att det alltid finns papperskorgar i närheten av entréerna i våra bostadsområden. För att ta hand om våra miljörum och motverka avfallsproblem arbetar vi med att hitta långsiktiga lösningar. Vi har testat olika lösningar, som till exempel sopsorteringskassar, och pilotprojekt är på gång.

Förbättringar i tvättstugorna och entréerna

Den här hösten lägger vi extra arbete och tid på våra tvättstugor för att du ska trivas och få en ännu bättre upplevelse. Vi har och kommer genomföra följande åtgärder:

Signeringslistor för städning. Vi har satt upp listor i tvättstugorna där lokalvårdarna signerar när de har städat, för att du enkelt ska kunna följa vår städning. Städning ska ske en gång i månaden av lokalvårdarna.

Man och tonåring städar i tvättstugan

Vett och etikett i tvättstugan. Under hösten kommer vi att sätta upp affischer i trapphusen med tips och råd samt trivselregler för dig som använder tvättstugan. Ditt ansvar är att städa efter dig i tvättstugan och andra allmänna utrymmen. Du ska till exempel ta bort ludd, torka bort spillt tvättmedel och slänga tomma förpackningar. Det finns städutrusning i alla tvättstugor, men vi kommer tydligare att märka upp borstar, moppar och hinkar. Utrustningen får du låna när du är i tvättstugan och vi uppskattar att utrusningen stannar kvar i tvättstugan så fler har chansen att hålla rent efter sig.

Tider för städning. Vi har även satt upp lappar i trapphusen där det står vilken dag i veckan som du kan förvänta dig att trapphuset ska bli städat av våra lokalvårdare. Har du åsikter om städningen? Scanna QR-koden i ditt trapphus och berätta för oss.

För oss är det viktigt att hålla rent och snyggt i våra bostadsområden. Det gör vi för att vi är måna om dem, men också om dig som kund. Är det rent och snyggt på innergården, i miljöhusen och vid entréerna känns det också tryggare och trevligare att vara där. Eller hur? Tillsammans ser vi till att våra fastigheter och bostadsområden håller sig rena och snygga.