Exteriör Kronskogshallen, idrottshall med fasad av trä och tegel.

30 september 2024

Nu är Kronskogshallen invigd

Måndag den 30 september invigdes Kronskogshallen, en efterlängtad idrottshall där vi tillsammans med kommunen skapat en inspirerande mötesplats för rörelse, idrott och gemenskap i Eskilstuna.

Exteriör Kronskogshallen, idrottshall med fasad av trä och tegel.

Kronskogshallen ska användas av både föreningar och gymnasieelever från flera skolor. Hallen har följande:

Interiör Kronskogshallen, idrottshall med ljusa väggar och portabla läktare av trä.

Ellfolk Bygg AB har genomfört arbetet på byggarbetsplatsen, med projektledning från Kfast och på uppdrag av Eskilstuna kommun. Kfast förvaltar hallen och bidra med både fastighetsskötsel och lokalvård.

Hallen certifieras enligt Miljöbyggnad 4.0 nivå Silver

Kronskogshallen har byggts och certifieras enligt kraven för Miljöbyggnad 4.0 nivå Silver. Det innebär att stort fokus lagts bland annat på vilket byggmaterial som används, byggnadens energianvändning, påverkan av fukt i byggskedet och byggnadens ljudmiljö, men även återbruk och avfallshantering. Dessa indikatorer med flera granskas av en tredje part innan byggnaden certifieras. Detta sammantaget ger en byggnad med så begränsat klimatavtryck som möjligt under hela sin livstid.

Två personer klipper invigningsband utanför entrén till Kronskogshallen.

Vid invigningen klipptes bandet av Johan Lidén (S), ordförande för Kultur- och fritidsnämnden och Muhammed Tahsin (M), ordförande för Gymnasienämnden.