människor umgås på innergården

4 september 2024

Vi erbjuder bostäder i olika områden och prisklasser

Att hyra en bostad hos Kfast är både tryggt och enkelt. Kfast finns för dig som enskild kund genom hela processen. Som Eskilstunas största fastighetsbolag med över 7 000 bostäder har vi något att erbjuda alla – oavsett livssituation.

Kfast jobbar hela tiden med att förbättra och underhålla våra fastigheter så att de är långsiktigt hållbara. Vi underhåller också för att inte riskera oförutsedda vattenläckor eller andra åldersbetingade skador i våra bostäder.

Exempelvis är stamrenovering en nödvändig insats. Det innebär att vi uppdaterar fastighetens viktigaste system såsom vatten- och avloppsrör. När vi gör en stamrenovering är det svårt och kostsamt att riva befintliga kök och badrum så att de går att behålla och montera tillbaka. Därför får alla stamrenoverade bostäder nya kök och badrum, och du slipper oroa dig för vattenskador eller för nya renoveringar.

Kostnaderna för att renovera fastigheter, såsom priset på material och arbetskraft, har ökat mycket de senaste åren. Det har bidragit till ökade hyror. Kostnader har ökat för alla boendeformer och där är tyvärr hyresrätten inget undantag.

Vi på Kfast känner våra områden och kunder väl, och vi har ett brett utbud av bostäder som passar många målgrupper och budgetar. Som kund hos oss slipper du bekymra dig för oväntade kostnader, reparationer eller att bolåneräntan ska gå upp eftersom du slipper ta höga lån till ett köpt boende.

Kfast ska kunna erbjuda bostäder med en god standard. Det finns ekonomiska, miljömässiga och sociala skäl till att våra fastigheter måste underhållas i jämna steg.  

Bostäder som exempelvis är byggda mellan 50-70-talen är i behov av renovering eftersom vattenledningar och rör blir mycket slitna med tiden. Väntar man, eller avstår en stamrenovering kan det få förödande konsekvenser och bidra till ännu högre kostnader.  

Kostnaderna för att renovera fastigheter, såsom priset på material och arbetskraft har ökat mycket de senaste åren, vilket har bidragit till ökade hyror. Kfast som hyresvärd har inga andra intäktskällor än hyrorna, och det är med dessa medel som vi behåller bostäderna i god standard.   

Exempelvis: 3 rum och kök, 88 kvadratmeter, har en månadshyra om cirka 10 461 kronor. Här har lägenheterna stamrenoverats, vilket betyder att de har helt nya badrum och kök. Vill du ha parkeringsplats, betalar du separat för det och står även i en separat kö. 

Gå till kfast.se och klicka på Sök ledigt. Där på sidan kan du söka fram bostäder efter område, hyresnivå och storlek. Dra i reglagen och Sök, då ser du vilka lediga bostäder som laddas upp efter dina val. Väljer du exempelvis hyra upp till 7 000 kronor och yta från 60 kvadratmeter, så finns idag ett flertal lediga bostäder. Vi publicerar lediga bostäder löpande. 

Det finns olika saker som ligger till grund för hyresnivån, och tillsammans med Hyresgästföreningen förhandlas hyresnivåerna. De faktorer som påverkar hyrorna är bland annat: 

  • Lägenhetens storlek 
  • Område, läge och närhet till kommunikationer 
  • Balkong eller uteplats 
  • Utrustning i kök och badrum, t ex, typ av spis, diskmaskin eller handdukstork 
  • Ytskikt i badrum, t ex plastmatta, kakel eller klinkers 
  • Utemiljö 
  • Höjda skatter och avgifter för exempelvis el, värme, vatten och avfallshantering 

Ja, vi har ett brett utbud av bostäder för olika målgrupper och dessutom brett över hela Eskilstuna. Hos oss finns allt från studentbostäder till seniorbostäder och bostäder från ett till sju rum och kök.