Renovering i Brunnsbacken

56 lägenheter i Brunnsbacken kommer att genomgå en omfattande renovering under 2021. Stambyte görs i samtliga fastigheter och samtidigt blir det renovering av kök och badrum, omdragning av el, fönsterbyte, med mera.

Renoveringen påbörjas 15 januari 2021 och beräknas vara klar i slutet av 2021. Fastigheterna delas upp i etapper och arbetet i varje lägenhet kommer att ta cirka tio veckor.

Tidplan 2021

Adress preliminär tidplan
Ådalsvägen 4C påbörjad januari 2021
Ådalsvägen 4B påbörjade februari 2021
Ådalsvägen 4A 22 mars – maj 2021
Ådalsvägen 2A november-januari
Ådalsvägen 2B 16 augusti – oktober 2021
Ådalsvägen 2C 20 september – december 2021

 
Dessa fastigheter byggdes under 1960-talet och det är nu hög tid att göra stambyte, med mera. Rörstammarna som leder varm- och kallvatten samt avloppsvatten behöver bytas med jämna mellanrum för att undvika vattenläckor.

 

Renoveringen omfattar:

  • Renovering av badrum med nya värme-, vatten- och avloppsledningar, klinker på golvet, kakel på väggarna, nytt handfat, nytt badrumsskåp med belysning och eluttag, handdukstork och ny dusch eller nytt badkar samt nytt element.
  • Renovering av kök med nya vatten- och avloppsledningar, nya skåpsstommar, köksluckor, diskbänk, blandare, bänkskiva, spis, kyl, frys och utdragbar volymkåpa för ventilation ovanför spisen. Vi lägger in ny golvmatta och målar väggarna.
  • Omtrådning av elen i alla rum i lägenheten vilket innebär ny elcentral med jordfelsbrytare och automatiska säkringar, nya elledningar samt nya eluttag, takuttag och strömbrytare.
  • Värmesystemet byts ut och det blir nya element i alla rum.
  • Vi byter samtliga fönster och balkongdörrar.
  • Vi byter till nya lamputtag (DCL). Efter renoveringen kommer du att behöva köpa nya kontakter till dina taklampor.

 

Bilder

Vi presenterar exempelbilder på hur en renovering kan se ut.

Korta fakta

Start: Januari 2021
Klart: December 2021
Antal lägenheter: 56
Entreprenör: Betonmast
 

Kontakta mig


Om du har frågor om renoveringen är du välkommen att kontakta mig, Carl Hermansson. Ring mig på 016-16 94 06 eller Skicka e-post.

Stamrenoveringar

Vill du veta hur det går till när vi stamrenoverar? Läs om vad stamrenoveringar innebär och vad som händer under tiden.