Studentbostäder

Ett bra boende är grunden för att studierna ska fungera. För dig som är student har vi flera olika typer av boende. Du kan välja mellan studentbostad med delat kök, studentbostad med eget pentry, egen studentlägenhet eller att dela en större lägenhet med andra studenter.

Studenter betalar hyra tio månader om året och har tre (3) månaders uppsägningstid. Kabel-tv och el ingår i hyran. El ingår inte på Västra Storgatan 18. För internetuppkoppling tillkommer en avgift. För att få bo i våra studentlägenheter gäller att du studerar på heltid på Mälardalens högskola.

I Eskilstuna är det mesta samlat mitt i centrum, skolor, resecentrum, butiker och nöjen. Väljer du att bo hos oss är det som längst cirka 3 km till högskolans lokaler.

Om du är du intresserad av att hyra studentlägenhet hos oss kan anmäla ditt intresse till www.bostadeskilstuna.se.

OBS! För alla studentlägenheter gäller heltidsstudier på Mälardalens högskola. Lägenheterna för Facklan, Valfisken och Vakteln kan du inte dela med en annan person.

Våra studentbostäder

Valfisken

Studentboende på Bruksgatan, mycket nära högskolan. 23 studentrum med gemensamt kök- och umgängesdel samt tre rum med eget pentry. Varje studentrum har egen toalett, dusch och kylskåp. 

Facklan

Studentboende på Nyforsgatan 46, nära högskolan (cirka 5 minuters promenad). Egen lägenhet på 25 kvm med dusch, kokvrå med mikrovågsugn. Tillgång till gemensam tvättstuga.

Vakteln

Utmärkt läge mitt i staden på Gymnastikgatan 14, med cirka 200 meter till högskolan. 49 lägenheter om cirka 25-30 kvm med pentry, egen toalett och dusch.

Nordstjärnan

Centralt läge i det växande och kulturrika Munktellstaden på Västra Storgatan 18 med cirka 5 minuters promenad till högskolan. 87 lägenheter om cirka 19-35 kvm med pentry, egen toalett och dusch. Förrådsutrymme finns inne i lägenheterna. Tillgång till gemensam tvättstuga. Här erbjuder vi även 2 rok där man kan bo två personer.

Sök studentbostad

Gå in på www.bostadeskilstuna.se. för att söka studentbostad hos oss.
 

Studentboende, Norra Munktellstaden


Här kan du läsa mer om våra 87 nya studentlägenheter som stod klara i januari 2019.