garage
Det nya garageplanet byggs under den befintliga parkeringen, framför STIGA Sports Arena. Mitt på parkeringen byggs ner- och uppfart för garaget. I parkeringens hörn byggs fyra trapphus.
Illustration: Tyréns

 

Parkeringsgarage i Munktellstaden

Den 27 september 2017 tas det första spadtaget för ett nytt parkeringsgarage i Munktellstaden. Det nya parkeringsgaraget i Munktellstaden utgör en viktig pusselbit för att möta förändrade trafikflöden och ökar tillgängligheten i det snabbt växande området. Parkeringsgaraget får inledningsvis tio laddstolpar för elbilar som kan utökas efter behov.

Garageplanet som byggs under den befintliga parkeringen innebär nästan en fördubbling av antalet parkeringsplatser. Garageplanet blir relativt rymligt i höjd, får ljus interiör med öppna trapphus och glaspartier i dörrar samt effektiv belysning med låg energiförbrukning.

Munktellstaden är Eskilstunas snabbast växande stadsdel och de närmaste åren planeras ett stort antal nya bostäder. Här finns också Munktell Science Park och många av Eskilstunas mest publikdragande arenor och verksamheter som STIGA Sport Arena, Munktellbadet, Eskilstuna Konstmuseum, Lokomotivet och Scenkonst Sörmland.

Medan garaget byggs kommer P-plats Munktellstaden att vara avstängd. En ersättningsparkering finns i kvarter Nätet, karta och mer information hittar du här!

Korta fakta

Antal p-platser i markplan: 186
Antal p-platser i garageplan: 171
Antal laddplatser för elbil: 10
Beräknas stå klart: Vintern 2018/19
Byggherre: Kommunfastigheter
Arkitekt: Tyréns
Entreprenör: Peab