Skolmästaren, Tunafors

I kvarteret Skolmästaren i Tunafors erbjuder vi en spännande blandning av nyproducerade lägenheter och lägenheter i äldre, ombyggda hus. De nya bostäderna har ett lugnt läge i slutet av Eskilsgatan.

Området erbjuder en bra kombination av närhet till både centrum och grönområden. Husen byggs intill Söderängsparken som erbjuder en rofylld utsikt över skogsbacken. I närheten finns även mataffärer, Skogsängens Idrottsplats, Vilsta Friluftsområde, skolor, vårdcentral, med mera. Det finns bra cykelvägar och goda bussförbindelser.

Första etappen

I den första etappen byggde vi tre nya punkthus med totalt 86 lägenheter, från ettor till treor. Med den virtuella rundvandringen här ovanför kan du se hur det ser ut i en av treorna. Genom att dra på bilden kan du röra dig runt i lägenheten och titta åt olika håll. Klicka på planlösningen för att flytta dig mellan vardagsrummet/köket, sovrummet och badrummet. Ettorna och tvåorna ser ungefär likadana ut men har lite annan planlösning.

Alla lägenheter har en öppen och ljus planlösning. Ritningarna i bildgalleriet här nedanför visar planlösningen för ettor, tvåor och treor men vissa lägenheter blir spegelvända.

 

 

 

Andra etappen

I den andra etappen renoverade och byggde vi om det som tidigare varit Tunafors Skola till tjugo nya hyresrätter om två, tre, fyra och sex rum och kök. Här har vi bevarat vackra detaljer från de gamla skolbyggnaderna och varje lägenhet är unik, med högt i tak, stora fönster och djupa fönsterbrädor.

Lägenheterna är rymliga och ljusa, har vitmålade väggar och golv i ekparkett. Köken är utrustade med spishäll, ugn samt diskmaskin. Tvåorna har kombiskåp med kyl och frys ovanpå varandra medan övriga lägenheter har kyl och frys bredvid varandra. Badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet, samt finns tvättmaskin och torktumlare.

 

 

Korta fakta

Antal lägenheter: 106
Storlek: 1-4 och 6 rum och kök
Byggstart: Juni 2016
Första inflyttning: November 2017
Entreprenör: HMB